Lokacija
Lipapromet d.o.o.
Radnička cesta 220a
10000 Zagreb Hrvatska

t: +385 1 2415 222
f: +385 1 2415 244
e: info@lipapromet.hr
w: www.lipapromet.hr

Radno vrijeme:
pon-pet: 07:30-15:30
sub: privremeno ne radimo

 

  
Reference

Modernizacija javne rasvjete grada Đurđevca

Grad Đurđevac krenuo je u izvedbu projekta rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete u ožujku 2020. godine. Modernizacija javne rasvjete izvodi se u svrhu poboljšanja kvalitete, tj. usklađivanja javne rasvjete s normiranim svjetlotehničkim parametrima definiranim normom HR EN 13201-2016 što će također rezultirati i značajnim financijskim uštedama te poboljšanjem same osvijetljenosti grada. Osim usklađivanja s navedenom normom, svrha projekta je poboljšanje energetske učinkovitosti javne rasvjete te smanjenje svjetlosnog onečišćenja koje je prepoznato kao rastući globalni problem kojemu se pripisuju ekonomski, sigurnosni, ali i zdravstveni problemi koji utječu na čovjeka i izazivaju brojne neželjene zdravstvene učinke.

Projekt uključuje zamjenu 1180 postojećih i postavljanje 1180 novih LED rasvjetnih tijela u Đurđevcu. Korištena je Philipsova ClearWay BGP307 svjetiljka za cestovnu rasvjetu te Philipsova Townguide BDP105 dekorativna svjetiljka. 

ClearWay svjetiljka karakteristikama i dizajnom idealna je za nove ulice, kao i za obnavljanje postojećih instalacija. Ukratko, ClearWay predstavlja visoku kvalitetu rasvjete sa svim dodatnim prednostima LED tehnologije – uštedom energije i dugim životnim vijekom. 130 svjetiljaka je postavljeno u sami „prsten“ Grada Đurđevca s komunikacijskim modulima za daljinsko upravljanje sustava CityTouch. Postavljanjem novih svjetiljki postigla se energetska ušteda od 74 % te se uvelike poboljšala kvaliteta rasvjete, kao i kvaliteta života u gradu.

Ovim projektom je Grad Đurđevac pokazao svijest i brigu, kako o zdravlju svojih građana, tako i o smanjenju negativnih ekoloških utjecaja neefikasne rasvjete na okoliš.

Autor fotografija: Alen Ferina

Bookmark and Share

<< Return
 

Poštovani, s ciljem poboljšanja usluge, ova stranica koristi kolačiće. Više o politici privatnosti pročitajte ovdje.

Više o postavkama kolačića pročitajte ovdje.

Ostankom na našim stranicama slažete se s uporabom kolačića.// Za Coockie //Za MC