Lokacija
Lipapromet d.o.o.
Radnička cesta 220a
10000 Zagreb Hrvatska

t: +385 1 2415 222
f: +385 1 2415 244
e: info@lipapromet.hr
w: www.lipapromet.hr

Radno vrijeme:
pon-pet: 07:30-15:30
sub: privremeno ne radimo

 

  
Reference

OŠ Ljudevita Gaja Zaprešić

Današnji trend, kako kod rasvjete tako i kod ostalih elemenata u zgradarstvu,  energetska je obnova postojećih objekata koji zbog svoje starosti i dotrajalosti predstavljaju velike potrošače svih vrsta energenata. U tu svrhu, Ministarstvo graditeljstva apliciranjem na natječaje EU fondova u posljednjih nekoliko godina vrlo intenzivno sufinancira energetsku obnovu obrazovnih ustanova.

Grad Zaprešić je prepoznao potencijal energetske obnove te prednosti koje ona pruža lokalnoj zajednici u smislu energetske uštede i poboljšanja boravka osoba u navedenim ustanovama. Grad je pokrenuo izradu projektne dokumentacije energetske obnove OŠ Ljudevita Gaja koja je u sklopu projekta obuhvatila i energetsku obnovu rasvjete.

Sukladno najnovijim tehnološkim dosezima uporabljena je suvremena LED rasvjeta visoke efikasnosti i niske energetske potrošnje. Osobito se vodilo računa o udovoljavanju svim normiranim vrijednostima shodno normi HRN EN 12464-1 te se u prostorima u kojima se obavlja nastava ostvario nivo srednje rasvijetljenosti cjelokupnog prostora u iznosu od 500 lx. Poseban naglasak stavljen je na rasvjetu školske ploče kod koje je također ostvaren nivo od 500 lx.

Ugrađene svjetiljke imaju razvijen optički sustav s niskim stupnjem blještanja dok svjetiljka za ploču ima zaseban zaslon koji također sprječava neugodne efekte blještanja. Time je stvoren ugodan i zdrav ambijent za boravak djece u školi. Kvalitetna rasvjetna rješenja upotrijebljena su i u ostalim prostorima škole poput ureda, zajedničkih hodnika, sanitarija itd.

Posebno je razrađeno rasvjetno rješenje u sportskoj dvorani u kojoj je upotrijebljena svjetiljka izrazite mehaničke čvrstoće, otporna na udarce lopte. Nivo rasvjete omogućuje multifunkcionalnu upotrebu dvorane za odvijanje različitih sportova te lokalnoj zajednici omogućuje odvijanje rekreativnih i natjecateljskih događanja.

LED rasvjeta je izvedena rješenjima renomiranih europskih proizvođača rasvjete Philips, Trevos i ESSE-CI. Dobro je napomenuti da je realizacijom projekta ostvarena dodatna prednost u pogledu energetske uštede koja iznosi 72 %.

Bookmark and Share

<< Return
 

Poštovani, s ciljem poboljšanja usluge, ova stranica koristi kolačiće. Više o politici privatnosti pročitajte ovdje.

Više o postavkama kolačića pročitajte ovdje.

Ostankom na našim stranicama slažete se s uporabom kolačića.// Za Coockie //Za MC