Lokacija
Lipapromet d.o.o.
Radnička cesta 220a
10000 Zagreb Hrvatska

t: +385 1 2415 222
f: +385 1 2415 244
e: info@lipapromet.hr
w: www.lipapromet.hr

Radno vrijeme:
pon-pet: 07:30-15:30
sub: privremeno ne radimo

 

  
Reference

Zagrebačka banka, Jankomir

Tko može bolje dokazati opravdanost ulaganja u energetski učinkovita rješenja od onih kojima su ulaganja primarna djelatnost?

Upravo je Zagrebačka banka ciljala na takva rješenja kod izgradnje poslovnog objekta Jankomir 4.

Naravno, tražena su optimalna rješenja rasvjete i upravljanja rasvjetom koja osiguravaju razuman rok povrata investicije. Imajući u vidu zahtjeve i potrebe korisnika, projektni ured Lipaprometa pažljivo je odabrao i ponudio proizvode vodećih svjetskih proizvođača te pružio podršku kod projektiranja i izvođenja instalacija.

Osnova ovog objekta multifunkcionalni su openspace uredski prostori koji se protežu kroz četiri etaže. U ovakav se ambijent posebno dobro uklopila toplobijela svjetlost dimabilnih Dietalovih Klino ovjesnih svjetiljki dajući jedan obiteljski opuštajući ugođaj. Osim izravne, direktne komponente osvjetljavanja, Klino svjetiljke imaju i indirektnu komponentu (osvjetljavanje stropa) zahvaljujući kojoj je postignuta visoka jednolikost osvijetljenosti radnih prostora te smanjeno blještanje. Za prolaze i hodnike te meeting sobe i manje urede korištene su ugradne (downlighter) svjetiljke HALL LED proizvođača ESSE CI, također dimabilne DALI protokolom. U tehničkim prostorima i stubištima savršenim se odabirom pokazala INDORA JET vodotjesna svjetiljka zbog dobrih mehaničkih svojstava, a ekonomski izrazito prihvatljiva. Valja spomenuti GUELL LED reflektore, apsolutni prodajni hit proizvođača SBP, kojima je osvijetljeno vanjsko igralište na vrhu objekta te fitness dvorane u kojima su arhitekti pripremili iznenađenje ovjesnim linijskim ESSE CI QUICK svjetiljkama.

Kod sigurnosne rasvjete kao optimalno rješenje prevladala je izvedba svjetiljki s lokalnom baterijom i LED izvorima svjetla. Jedva primjetne, moderno dizajnirane AWEX LOVATO ugradne i nadgradne svjetiljke vrlo su praktične i prihvatljive za uredske prostore. Ovdje se koriste verzije optika za prostorije i hodnike. S druge strane robusnost i kvalitetna izvedba AWEX HELIOS sigurnosnih svjetiljki nezaobilazna je u tehničkim prostorima i evakuacijskim stubištima.

O Philipsovom sustavu upravljanja rasvjetom u zgradarstvu DYNALITE već je pisano mnogo puta. Zbog proširenih logičkih opcija te niza uređaja koji se mogu koristiti i kao samostojeći, što primjerice nije moguće u KNX sustavima, često nema alternativu. U ovom se slučaju sustav ne koristi samo u cilju uštede energije već i zbog praktičnih razloga te integriranja u računalnu mrežu. Prema korisnikovim zahtjevima kreirane su grupe upravljanja rasvjetom u uredima koje može mijenjati i sam korisnik, dok su po hodnicima prvenstveno korišteni senzori kako bi se spriječila nepotrebna potrošnja električne energije. Sustav se može upravljati iz računalne mreže ili s udaljenih lokacija.

Upotrijebljena oprema:

-          DIETAL Klino

-          ESSE CI Hall LED

-          ESSE CI QUICK

-          INDORA PLUS JET

-          SBP GUELL

-          PHILIPS myBathroom

-          ARES Stella

-          AWEX HELIOS

-          AWEX LOVATO

-          PHILIPS DYNALITE DDBC120 DALI, DUS804C DALI, DDPMI940 DALI, DDRC810, DDMIDC8, ENVISION GATEWAY

Bookmark and Share

<< Return
 

Poštovani, s ciljem poboljšanja usluge, ova stranica koristi kolačiće. Više o politici privatnosti pročitajte ovdje.

Više o postavkama kolačića pročitajte ovdje.

Ostankom na našim stranicama slažete se s uporabom kolačića.// Za Coockie //Za MC