Article Details

  Rasvjetne scene: programirana rasvjeta

  Elektronička kontrola rasvjete jedan je od osnovnih sastavnih dijelova upravljanja rasvjetom. Time se različite rasvjetne scene mogu unaprijed definirati i pohraniti te biti dostupne za kasniju upotrebu običnim pritiskom na tipku upravljača.

  Programirane rasvjetne scene za konferencijske dvorane i sobe za sastanke klasični su primjeri upravljanja rasvjetom. Cilj je pružiti odgovarajuću svjetlost  koja će zadovoljiti publiku i njihova osjetila te na taj način doprinijeti uspjehu događaja. Tipične postavke za takvu primjenu rasvjete su: “opća rasvjeta”, “akcentna rasvjeta”, “predavanje”, “svojstva sjaja” ili čak “video”.

  Kontrola rasvjete  također je prikladno i praktično sredstvo u prodajnim salonima ili uredima, gdje se rasvjetne scene mogu programirati za “radni stol”, “monitor”, “sastanak” i “prezentacija”. Prigušena ili pak jako svijetla rasvjeta koja je potrebna, na primjer, za vrijeme čišćenja, također se može unaprijed programirati.

  Rasvjeta za posebne prilike

  Rasvjeta se može ciljano prilagoditi posebnim željama i zahtjevima bez ponovnog programiranja. Vrijeme unakrsnog/izmjeničnog slabljenja/preklapanja rasvjete može se namjestiti u rasponu od jedne sekunde do 15 min. Većina sustava za kontrolu rasvjete u svojim programima ima mogućnost zatamnjenja stakala i zaštite od sunčevih zraka.

  PrintBookmark and Share

  << Return
  // Za Coockie //Za MC