Article Details

  Uvod

  Le Corbusier je 1923. godine napisao: „U kući se može živjeti samo ako je prozračna i puna svjetlosti“. U to vrijeme ovo je bila revolucionarna ideja, danas je to načelo koje određuje modernu arhitekturu. Svjetlost je usko povezana s osobnim osjećajem ugode. Zahvaljujući njoj imamo sposobnost vida, a osim toga predstavlja jedan od najučinkovitijih sredstava oblikovanja koje imamo na raspolaganju.

  Svjetlost može:

  ·         preobraziti sobu (prostor)
  ·         pojačati efekt boja
  ·         utjecati na naše raspoloženje

  Ovo su tri dobra razloga zašto bi se jednaka pozornost trebala posvetiti kućnoj rasvjeti i izboru novog kauča. Ovdje možete saznati kako efikasno iskoristiti svjetlost za uređenje doma.

  Utjecaj svjetlosti i boje na raspoloženje

  Boja značajno utječe na nas, ona nas može stimulirati ili umiriti. Ako se ispravno upotrijebe, svjetlost i boja mogu se kombinirati te jamčiti okruženje u kojem ćemo se ugodno osjećati. Ovdje možete naći savjete o tome koje svjetiljke koristiti za optimizaciju utjecaja obojenih zidova i kako iskoristiti svjetlost za uljepšavanje životne svakodnevnice.

  Pametna upotreba svjetlosti

  Strop vam je prenizak? Čini li vam se da je mala soba skučena? Svjetlost može pomoći u rješavanju problema: pametna upotreba rasvjete može malu sobu učiniti većom i naglasiti određena područja.

  PrintBookmark and Share

  << Return
  // Za Coockie //Za MC