Lokacija
Lipapromet d.o.o.
Radnička cesta 220a
10000 Zagreb
Hrvatska

t: +385 1 2415 222
f: +385 1 2415 244
e: info@lipapromet.hr
w: www.lipapromet.hr

Radno vrijeme:
pon-pet: 07:30-15:30
sub: privremeno ne radimo subotom

 

 
 

Poštovani, s ciljem poboljšanja usluge, ova stranica koristi kolačiće. Više o politici privatnosti pročitajte ovdje.

Ostankom na našim stranicama slažete se s uporabom kolačića.


 

  Rasvjeta čekaonica  Veseo, umirujući i ugodan - tako se može opisati rasvjetni ugođaj idealan za čekaonice u ambulantama ili ispred liječničkih ordinacija. Takva rasvjeta opušta i ohrabruje uznemirene pacijente i njihovu pratnju. Vrijeme čekanja brže prolazi dok čitamo, pa je stoga potrebna rasvijetljenost od barem 300 luksa, što je više od minimalnih 200 luksa predviđenih  normom DIN EN 12464-1 za opću rasvjetu.


  Opća rasvjeta


  Ugodna rasvjeta ublažava napetost i strahove pacijenata i njihove pratnje za vrijeme čekanja. Veća količina indirektne rasvjete, toplo-bijela svjetlost žarulja i relativno neupadljiva akcentna rasvjeta smatraju se ugodnim i ohrabrujućim. Za usklađenost s normom DIN EN 12464-1, rasvijetljenost opće rasvjete mora iznositi barem 200 luksa.

   

  Indirektna rasvjeta  idealno je rješenje i za čekaonice gdje su pacijenti u kolicima, tj. pokretnim krevetima. Stropne svjetiljke trebaju biti dobro zasjenjene kako bi pacijenti u ležećem položaju bili zaštićeni od neugodnog bliještanja.  Svjetlost za čitanje

  Neki pacijenti vole čitanjem skratiti vrijeme čekanja na pregled ili liječenje. Za obavljanje takvog vizualnog zadatka neophodna je odgovarajuća razina rasvjete. Stoga, norma DIN EN 12464-1 propisuje minimalnu rasvijetljenost od 300 luksa za čekaonice u kojima se može čitati. Svjetlost iz svjetiljki ne smije biti izvor neugodnog bliještanja. Ukoliko se koriste lokalne svjetiljke za čitanje, savjetuje se izbjegavanje pretjeranog kontrasta između osvjetljenja za čitanje i osvjetljenja prostorije (ambijentalna rasvjeta) jer to dovodi do brzog zamaranja očiju.

   
  PrintBookmark and Share

  << Return
  // Za Coockie //Za MC