Article Details

Kampus, Koprivnica

Sustav upravljanja rasvjetom u Kampusu u Koprivnici jedan je od mnogobrojnih projekata Lipaprometa iz područja inteligentnih instalacija.

Riječ je o PHILIPS Dynalite sustavu koji sve više zauzima mjesto u ovome tipu instalacija. Prednosti toga sustava u kampusu nisu samo funkcionalnost koja je bliska korisniku, već i uštede energije koje osiguravaju brzu isplativost investivije, a posljedično energetskim uštedama i ekološku prihvatljivost. Tako su npr. u svim predavaonicama, kabinetima, uredima i studijima ugrađeni senzori koji podešavaju optimalnu jačinu osvjetljenja koja će recimo danju svijetliti slabijim intenzitetom ili se čak ugasiti, nego noću, a kada se prostorije isprazne, svjetlo će se samo gasiti. Korisnik može sam birati intenzitet rasvjete te pozivati scene, recimo za projekcije. Kad kampus zaživi, moći će se centralno nadzirati i upravljati sustavom s računala priključenih na ethernet mrežu, a može se omogućiti i pristup izvan prostora preko interneta.

Osim sustava upravljanja rasvjetom djelatnici Lipaprometa isporučili su i pustili u rad i centralnobaterijski sustav sigurnosne rasvjete renomiranog proizvođača Awex te svu rasvjetu objekta.

PrintBookmark and Share

<< Return
// Za Coockie //Za MC