Lokacija
Lipapromet d.o.o.
Radnička cesta 220a
10000 Zagreb Hrvatska

t: +385 1 2415 222
f: +385 1 2415 244
e: info@lipapromet.hr
w: www.lipapromet.hr

Radno vrijeme:
pon-pet: 07:30-15:30
sub: privremeno ne radimo

 

  
Reference

Gradska knjižnica Novalja

Narodna knjižnica i čitaonica u Novalji osnovana je još 1947., a djeluje do 1957. g. s prekidima u radu. Gradska knjižnica Novalja otvorena je 2000. godine, a od 2002. godine djeluje kao samostalna ustanova. Sredinom ove godine preseljena je u novi prostor.

Omanja zgrada, zbijena uz druge kamene objekte i uske uličice odmah se stopila s ozračjem mjesta kojem ni ljetne vreve turista ne mogu promijeniti duh otočnog grada. Ipak, kad govorimo o električnim instalacijama knjižnice, riječ je o modernim sustavima. Lipapromet je isporučio i programirao Dynaliteov sustav upravljanja rasvjetom koji se osim za velike objekte pokazuje odličnim i u malim prostorima. Zahvaljujući činjenici da većina elemenata osim kao busni mogu funkcionirati i kao samostojeći, sav je sustav baziran na jednom kontroleru na koji su povezani paneli tipkala i senzori. Nema potrebe za busnim napajanjem kao primjerice kod KNX uređaja. Uz standardne funkcije svi Dynalite uređaji imaju mogućnost pisanja skripti (mini programa) čime su znatno proširene logičke funkcije jer programer nije ograničen parametrima koje mu nudi uređaj. Programi i priručnici  javno su dostupni za preuzimanje s interneta, a nakon parametriranja sustava uvijek se može napraviti download kompletnog programa iz sustava što je bitno u slučaju gubitka ili nedostupnosti izvornih datoteka.

Zbog navedene pristupačnosti Dynalite nije interesantan samo programerima već i amaterima entuzijastima koji često postižu zavidne rezultate.

Upotrijebljena oprema:

PHILIPS DYNALITE DDBC120 DALI – kontroler DALI

PHILIPS DYNALITE DLPE9100 – panel deseterostruko tipkalo

PHILIPS DYNALITE DUS 804C – senzor svjetla i pokreta

PHILIPS DYNALITE DUS 90 AHB DALI – senzor svjetla i pokreta za visoke prostore (povezivanje na DALI liniju)

PrintBookmark and Share

<< Return
 

Poštovani, s ciljem poboljšanja usluge, ova stranica koristi kolačiće. Više o politici privatnosti pročitajte ovdje.

Više o postavkama kolačića pročitajte ovdje.

Ostankom na našim stranicama slažete se s uporabom kolačića.// Za Coockie //Za MC