Lokacija
Lipapromet d.o.o.
Radnička cesta 220a
10000 Zagreb Hrvatska

t: +385 1 2415 222
f: +385 1 2415 244
e: info@lipapromet.hr
w: www.lipapromet.hr

Radno vrijeme:
pon-pet: 07:30-15:30
sub: privremeno ne radimo

 

  
Reference

Pravni fakultet, Rijeka

Sredinom ove godine dovršen je još jedan odličan projekt rasvjete i upravljanja rasvjetom s naglaskom na energetsku učinkovitost. Riječ je o rekonstrukciji unutarnje rasvjete Pravnog fakulteta u Rijeci.

Lipapromet je uspješno odgovorio na kontradiktorne izazove da ponudi napredno i funkcionalno rješenje, a ipak ekonomski prihvatljivo, jednostavno za korištenje te izvedivo bez potrebe za drastičnim mijenjanjem postojećih instalacija.

Philipsov uređaj Occuswitch (DALI verzija) pokazao se idealnim za ovakve zahvate u predavaonicama, učionicama i uredima. Kompaktan i jednostavan, može upravljati s 4 grupe DALI svjetiljki u prostoriji. Održava osvijetljenost na zadanom nivou čime je osigurana minimalna potrošnja električne energije tj. pojavom danjeg svjetla svjetiljke rade smanjenim intenzitetom ili se gase. Tek ugrađeni izvori svjetla također rade smanjenim intenzitetom čime im se dodatno produljuje životni vijek. Razlikuje svjetiljke bliže prozorima s većim prinosom svjetla i u ostatku prostorije. Nadalje, rasvjeta ploče može se posebno uključivati te postoji mogućnost noćnog svjetla. Uz sve to Occuswitch prepoznaje nazočnost ljudi te prema potrebi uključuje ili isključuje rasvjetu. Sve je to smješteno u jedan nadgradno-ugradni stropni senzor kojim se upravlja pomoću daljinskog upravljača ili tipkala, a postoji i mogućnost povezivanja s drugim senzorima te drugim inteligentnim sustavima (advanced verzija). Posebna se praktičnost očituje u mogućnosti da korisnik sam mijenja programe i postavke rada senzora kako bi sustav čim više prilagodio svojim potrebama.

Rasvjeta u predavaonicama oplemenjena je svjetiljkama tipa  Efix TPS262 Philips koje koriste visokoiskoristive fluorescentne cijevi T5 generacije.

Zahvaljujući primjeni sustava upravljanja i kvalitetnim izvorima svjetlosti ostvarena je ušteda oko 65% električne energije

Upotrijebljena oprema:

-          Occuswitch LRM2080 - Philips (predavaonice)

-          Efix TPS262 - Philips (predavaonice)

-          Control Slim - Indora plus (uredi)

-          Beltr – Indora plus (hodnici)

-          Hyperion – Ares (vanjska rasvjeta)

-         Helios LED i Tiger LED- Awex

PrintBookmark and Share

<< Return
 

Poštovani, s ciljem poboljšanja usluge, ova stranica koristi kolačiće. Više o politici privatnosti pročitajte ovdje.

Više o postavkama kolačića pročitajte ovdje.

Ostankom na našim stranicama slažete se s uporabom kolačića.// Za Coockie //Za MC