Article Details

  Rješenja za hodnike i stubišta

  Odabrani primjeri odraz su stvarnih situacija koje pokazuju kako inteligentna tehnologija pomaže prilagoditi rasvjetu vlastitim specifičnim zahtjevima te istodobno doprinosi uštedi energije i povećanju sigurnosti. Soba za medicinske sestre glavna je informativna točka kako za pacijente, tako i za posjetitelje, ali i centralno mjesto upravljanja funkcijama cjelokupnog bolničkog odjela.
  Sustav upravljanja pomaže medicinskim sestrama da upravljaju tim funkcijama dodirom tipke. Tijekom dana primjerice, žaluzine u svim sobama mogu biti jednostavno podignute ili spuštene s centralne pozicije. Tokom noći je u hitnim slučajevima moguće uključiti cjelokupnu rasvjetu. To je osnovni preduvjet sigurnosti i praktičnosti koji je od velike važnosti za današnje bolnice. U bolnici je od velike važnosti jednostavna orijentacija tokom večeri i noći. Još je važnija u pomoćnim sobama koje su rijetko korištene. Unutarnji detektori pokreta automatski aktiviraju rasvjetu te time sprečavaju mogućnost lutanja mračnim hodnicima u potrazi za prekidačem. Jednostavno i energetski učinkovito. Ukoliko postoji potreba za detektorima pokreta na vlažnim mjestima, u podrumima ili izvan zgrade, na raspolaganju je vodootporni predviđen za ugradnju na zid.

  Uporabom detektora prisutnosti za upravljanje rasvjetom na temelju kretanja i razine dnevne svjetlosti, troškove električne energije možete umanjiti do 30%. Rasvjeta se uključuje tek kada detektori prisutnosti u hodnicima registriraju nečije kretanje te se isključuje kada više nema nikoga. Na taj je način moguće nadzirati čak i dugačke hodnike bolničkih odjela te upravljati njihovom rasvjetom na inteligentan način. Uzaludnoj potrošnji energije u dvoranama i hodnicima došao je kraj. Dodatna prednost detektora prisutnosti: s lakoćom zadovoljavaju zahtjeve standarda DIN EN 12464, dajući 200 lx tijekom dana i 50 lx tijekom noći. Nikada nećete ostati u mraku! To je naročito praktično i pogodno kada je osoblje bolnice okupirano kolicima s bolničkim materijalom ili invalidskim kolicima.

  Pacijenti i posjetitelji nisu upoznati s okruženjem bolnice te im je zbog toga izuzetno važno osigurati sve moguće informacije na samom početku. Kojim putem do dizala? Kojim putem do sobe za medicinske sestre? Orijentacijske oznake i LED rasvjetne oznake daju odgovor na ta pitanja. Osim što dobro izgledaju, vrlo su upadljive zahvaljujući zaslonu koji je pozadinski osvijetljen LED-om.
   
   
  PrintBookmark and Share

  << Return
  // Za Coockie //Za MC