Lokacija
Lipapromet d.o.o.
Radnička cesta 220a
10000 Zagreb Hrvatska

t: +385 1 2415 222
f: +385 1 2415 244
e: info@lipapromet.hr
w: www.lipapromet.hr

Radno vrijeme:
pon-pet: 07:30-15:30
sub: privremeno ne radimo

 

  
Novosti

Centru Zamet srebro na IOC/IAKS Award 2011.

U međunarodnoj konkurenciji između 133 projekta iz 36 zemalja, projekt Studija 3LHD - Centar Zamet - osvojio je srebrnu medalju na IOC/IAKS Award dodijeljenu od Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) i Međunarodne udruge za sportske i rekreacijske objekte (IAKS).

Nagradu IOC/IAKS Award, odnosno IPC/IAKS Distinction Award, bienalno dodjeljuju Međunarodni olimpijski odbor i Međunarodna udruga za sportske i rekreacijske objekte, te Međunarodni para-olimpijski savez najboljim arhitektonskim ostvarenjima objekata namijenjenih sportu i rekreaciji, odnosno projektima koji su posebno prilagođeni sportašima i gledateljima s invaliditetom.
Rekordna po broju prijava, 22. godina dodjeljivanja nagrade IOC/IAKS, zabilježila je prijave 133 arhitektonska ostvarenja iz 36 zemalja. Zlatom je nagrađeno 5 projekata, srebrom 9, broncom 5, a dodijeljena su i 3 posebna priznanja. Za IPC/IAKS Distinction Award prijavljeno je 50 radova a nagrađeno ih je 7.

U kategoriji E – pojedinačni zatvoreni objekti (single indoor facilities) zlato nije dodijeljeno, a srebro su podijelili Centar Zamet i Sportska dvorana Podčetrtek.

Smješten u riječkoj četvrti Zamet, Centar Zamet (za kojeg je tvrtka Lipapromet projektirala rasvjetu i sustav upravljanja rasvjetom) je na ukupnoj površini od 16.830 m2 smjestio razne sadržaje: sportsku dvoranu, mjesnu upravu s polivalentnom dvoranom, gradska knjižnica, lokale za trgovačke, uslužne, sportske i ugostiteljske sadržaje, te javnu garažu. U kratkom periodu od svog otvorenja, potvrdio je ulogu novog centra zajednice, prostora za sve vrste društvenih i sportskih događanja, koncerata, festivala i proslava. Osim ove, Centar je već osvojio niz arhitektonskih priznanja, među kojima i Godišnju nagradu Vladimir Nazor 2009. i nagradu Bernardo Bernardi 2009.

Copyright, 3LHD, 2011.
PrintBookmark and Share

<< Return
 

Poštovani, s ciljem poboljšanja usluge, ova stranica koristi kolačiće. Više o politici privatnosti pročitajte ovdje.

Više o postavkama kolačića pročitajte ovdje.

Ostankom na našim stranicama slažete se s uporabom kolačića.// Za Coockie //Za MC