Lokacija
Lipapromet d.o.o.
Radnička cesta 220a
10000 Zagreb
Hrvatska

t: +385 1 2415 222
f: +385 1 2415 244
e: info@lipapromet.hr
w: www.lipapromet.hr

Radno vrijeme:
pon-pet: 07:30-15:30
sub: privremeno ne radimo subotom

 

 
 

Poštovani, s ciljem poboljšanja usluge, ova stranica koristi kolačiće. Više o politici privatnosti pročitajte ovdje.

Ostankom na našim stranicama slažete se s uporabom kolačića.


Distribucija novosti

PHILIPS HUE - ČASOPIS FORTUNE

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo obavijestiti vas kako je Philips Hue, pametni sustav rasvjete, našeg partnera Signify zauzeo 21. mjesto na listi 100 najbolje dizajniranih proizvoda moderne ere

60 godina nakon originalnog popisa, časopis Fortune  je odabrao novih 100 proizvoda kao najveće dizajne modernog doba. Philips Hue, koji je Signify osmislio 2012. godine, zauzeo je  21. mjesto. Fortune kaže za Hue da je „omogućio osvjetljavanje naših domova jednako osobnim kao i glazba koju slušamo“.

Originalni sustav pametne kućne rasvjete nalazi se neposredno ispred ostalih nadaleko poznatih proizvoda, uključujući Skype (34.), Facebook (40.), Bialetti Moka Pot (47.), Tupperware (51.) i Pokémon (67.). Dekanica Fakulteta za industrijski dizajn inženjerstva na Sveučilištu Delft kaže da su „svjetlosne točke mreža za komunikaciju, skrivene u žarulji, ali sposobne za mnogo više.“

1959. godine časopis Fortune objavio je popis 100 najbolje dizajniranih proizvoda moderne ere. Sastavio ga je Jay Doblin, direktor Instituta za dizajn Instituta za tehnologiju Illinois (IIT), a temeljio se na istraživanju 100 najboljih arhitekata, dizajnera i učitelja dizajna tog vremena. Popis je bio prepoznavanje estetskog dostignuća luksuznih dobara kao i proslava uzajamnog jačanja forme i funkcije prisutnih u proizvodima dizajniranim za svakodnevnu upotrebu u domaćinstvu. 

2019. godine, na proslavu 60. obljetnice izvornog popisa, Fortune je ponovno napravio anketu, u suradnji s IIT Institutom za dizajn (ID). Nakon skoro godinu dana prikupljanja i obrade podataka popis 100 ikoničnih dizajna je potpun, što još jednom pokazuje da je „sjajan dizajn više od oblačenja prozora - to je olakšavanje života, jednostavnije, bolje.  I to je lijepo ".

Proizvode iz Philips Hue asortimana potražite u najbližoj Lipapromet poslovnici.

PrintBookmark and Share

<< Return
// Za Coockie //Za MC