Rukometno igralište, Bjelovar

Grad Bjelovar postavio je prvu rasvjetnu instalaciju na rukometnome igralištu povodom 59.  obljetnice osnutka rukometnoga kluba Bjelovar.

Na postojećem rukometnome igralištu postavljena je vanjska rasvjeta odnosno rasvjetni stupovi sa suvremenim reflektorima. Sva oprema koja je ugrađena u potpunosti je usklađena s normama Europske unije koje se odnose na svjetlosno onečišćenje. Na 4 stupa rasvjete postavljeno je ukupno 16 reflektora.

Cilj je bila ušteda na troškovima održavanja što se postiglo odabranim 5 STARS 1000 W reflektorom poznatoga talijanskog proizvođača SBP-a.  Na rukometnome igralištu ugrađeno je 16 komada  5 STARS-2/S 1000-94+ACC.8,3A HPI-T  reflektora da bi se postigla veća razina rasvijetljenosti. Poduzeće Lipapromet je, osim u isporuci opreme, sudjelovalo u izradi detaljnih tehničkih proračuna rasvjete.  Izborom 5 STARS 1000 W reflektora povećala se energetska učinkovitost i smanjilo svjetlosno onečišćenje.

 Ugrađeni 5 STARS 1000 W reflektori pogodni su za unutarnju i vanjsku rasvjetu. Najčešće se rabe za rasvjetu sportskih i industrijskih objekata, fasada zgrada te arhitektonskih znamenitosti.