Do bezbrižnog doma uz sigurne električne instalacije

Porast napona uzrokovan munjama može oštetiti vrijedne video ili audio sustave za kućnu zabavu, dok iznenadni nestanak struje može skratiti vijek trajanja elektronike. Zaštitite svoju obitelj i vrijednosti u domu u svakom trenutku novom generacijom instalacijskih elektroničnih sustava. 

Oaza mira i tišine u kojoj svakodnevno uživamo u društvu najmilijih - tako bismo u jednoj rečenici najbolje mogli opisati siguran dom, mjesto u kojemu se nalazi sve što nam je srcu drago.

No, jeste li ikada razmišljali kako bi vaš sustav električnih instalacija mogao ugroziti tu sigurnu okolinu? Razvojem tehnologije očekujemo da naši električni instrumenti budu sigurniji, štiteći nas od opasnosti od požara nastalih uslijed neispravnih ili preopterećenih električnih instalacija. Iako lokalni propisi o sigurnosti električnih instalacija i dalje napreduju, danas postoje mnoge opasnosti na koje trebamo obratiti pozornost.  Naime, u stvarnosti kvarovi na električnim instalacijama uobičajena su pojava i do nezgode često dolazi bez ikakvih prethodnih upozorenja.

Preuređenje doma savršeno je vrijeme za provjeru i poboljšanje električnih instalacija. Odlučite li se na takav korak, Schneider Electric, svjetski stručnjak u  upravljanju energijom i automatizaciji, može vam pomoći da svoj dom učinite sigurnijim. Pametni proizvodi i rješenja kompanije Schneider Electric u vašem domu pružaju tri razine zaštite: zaštitu od električnih udara, zaštitu od požara te zaštitu osjetljivih uređaja od smetnji u napajanju i udara groma.

Acti 9 minijaturni prekidači (MCBs) štite vaše električne instalacije od nedopuštenog opterećenja i eventualne pojave požara.

Acti 9 uređaji za diferencijalnu zaštitu (RCDs), popularne FID sklopke, zaštitit će Vas i Vašu obitelj od opasnih posljedica istjecanja električne energije uzrokovanih direktnim ili indirektnim dodirom oštećenih vodiča i neispravnih kućanskih uređaja.

Utičnice sa zaštitnim poklopcima su već odavno postale obavezan dio električnih instalacija u prostoru korisnika.

Acti 9 uređaji za prenaponsku zaštitu (SPDs) pružaju zaštitu osjetljivih uređaja od smetnji u napajanju i udara groma.

Svi ovi uređaji, profesionalno instalirani od strane kvalificiranog električara, čine sustav koji Vam pruža sigurno i pouzdano napajanje električnom energijom.