Lokacija
Lipapromet d.o.o.
Radnička cesta 220a
10000 Zagreb
Hrvatska

t: +385 1 2415 222
f: +385 1 2415 244
e: info@lipapromet.hr
w: www.lipapromet.hr

Radno vrijeme:
pon-pet: 07:30-15:30
sub: 08:00-12:00

 
Reference

Svjetleći divovi, PulaPočetkom svibnja predstavljena je nova pulska atrakcija. Zasjale su Uljanikove dizalice u pravome svjetlosnom spektaklu upriličenom uoči Dana grada Pule.


Svjetleći su divovi plijenili pozornost vizualizacijom boja, a industrijski je dio grada bio pretvoren u noćni teatar. Ujedinjen je bio spoj futurističke i klasične glazbe koji je snažno upotpunio cjelokupnu sliku. Samome spektaklu prethodilo je otvaranje Visualia festivala koji je donio niz zanimljivih i atraktivnih programa. Zadivljeni su posjetitelji s oduševljenjem prihvatili ovu jedinstvenu novotariju koja će se u budućnosti rabiti za potrebe grada u promidžbi turizma i obilježavanje vjerskih blagdana i državnih praznika.

Autor projekta svjetlećih divova naš je renomirani dizajner rasvjete Dean Skira koji je ostvario svoj dugogodišnji san vrednujući pritom industrijsko nasljeđe.

Međutim važno je spomenuti i doprinos Lipaprometa na čelu s Robertom Vlahovićem i Željkom Moćanom koji su u ulozi programera pridonijeli ostvarivanju spektakularnoga projekta. Osim programske podrške projektantima i samome subjektu Lipapromet je isporučio i postavljene reflektore. Koliko je cijeli projekt izazovan dokazuje funkcionalnost pojedinačnoga reflektora koji ima tri osnovne boje od kojih svaka ima 256 nijansi. Produkt je spektar od 16.000.000 različitih nijansi koje sam dojam izdižu na ekstremnu razinu. Sudjelujući u ovome projektu naše je poduzeće izašlo iz okvira svakodnevnoga poslovanja, prihvatilo izazov i složenost projekta i pritom udovoljio kompliciranim zahtjevima projekta koji je inače jedinstven i kao takav prvi u svijetu jer su osvijetljene dizalice koje su još u pogonu.Fotografije: Goran Šebelić/ Elvis Malagić

Bookmark and Share

<< Return