Lokacija
Lipapromet d.o.o.
Radnička cesta 220a
10000 Zagreb
Hrvatska

t: +385 1 2415 222
f: +385 1 2415 244
e: info@lipapromet.hr
w: www.lipapromet.hr

Radno vrijeme:
pon-pet: 07:30-15:30
sub: 08:00-12:00

 
Reference

Rasvjeta stajanke Zračne luke Rijeka

S obzirom na kompleksne manevre koje na stajanci obavljaju zrakoplovi i specijalna vozila (vatrogasna služba, cisterne za gorivo, platforme za utovar istovar, samohodne stepenice i sl.) i niz zahtjevnih radnji, koji se obavljaju na avionima u vrlo kratkom vremenu, kriteriji su za rasvjetu bili izuzetno strogi.

 Krajem 2012. godine projektni ured Lipaprometa izradio je svjetlotehničko rješenje za rasvjetu stajanke kao suradnik elektroprojektne kuće iz Rijeke ESP d.o.o. Proračuni rasvjete morali su rezultatima zadovoljiti stroge uvjete koje je zadala Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo i važeći pravilnik o aerodromima u pogledu uniformnosti rasvijetljenosti, razine vertikalne rasvijetljenosti, ograničenja bliještanja i slično. Tehničkim rješenjima predviđeno je postavljanje i kombinacija simetričnih i asimetričnih reflektora od kojih je dio u hot-restrike izvedbi (izvedba za trenutačno paljenje u vrućem stanju) na ukupno dva rasvjetna stupa visine 20 m i na krov nadzornoga tornja na visini od 36 m.

Projekt je realiziran sredinom ove godine, a na objektu su postavljeni Philipsovi reflektori ArenaVision MVF404 i Optivision MVP507 unutar kojih su korištene visoko iskoristive metalhalogene žarulje snage 2000W.

Bookmark and Share

<< Return
 

Poštovani, s ciljem poboljšanja usluge, ova stranica koristi kolačiće. Više o politici privatnosti pročitajte ovdje.

Ostankom na našim stranicama slažete se s uporabom kolačića.


// Za Coockie //Za MC