Novi proizvodni pogon Belupo

Krajem prošle godine tvrtka Belupo dovršila je izgradnju novog proizvodnog pogona za krute, polukrute i tekuće oblike lijekova te popratnih objekata. Ova impozantna investicija ne samo da je najveća u Koprivnici već je jedna od najvećih u Hrvatskoj.

Lipapromet je isporučio kompletnu centralnonadziranu protupaničnu i opću rasvjetu. Kao najbolji izbor sigurnosne rasvjete nametnuo se AWEX koji sve više osvaja tržište ekonomski prihvatljivim, a kvalitetnim rješenjima. Zbog veličine građevina konstruirana je posebna  centralnobaterijska jedinica CBS72 koja podržava do 72 strujna kruga te dodatne podstanice za još 60 strujnih krugova. Sve su svjetiljke pojedinačno nadzirane i upravljane. Za dodatne prostore kompaktna LPS8 centralna jedinica pokazala se bez konkurencije. U tehničkim prostorima prevladavaju razni modeli Helios IP65 protupaničnih svjetiljki, dok su za urede korišteni vizualno atraktivni modeli AX i piktogramski SK8.

Kod opće rasvjete najzastupljeniji je Philips. U visokoregalnom skladištu korišten je GentleSpace DALI upravljiv koji svojom koridor optikom daje energetski i cjenovno optimalno rješenje. Ugrađene su i Philips Coreline i Pacific svjetiljke prilagođene postrojenjima, vanjskim stubištima te hodnicima. Uredskim prostorima dominiraju Coreline Recessed i DN130B, također DALI dimabilni.

U vanjskoj je rasvjeti ponovo svoje mjesto našao legendarni Philips Clearway, dok je Coreline Tempo korišten po vanjskim konstrukcijama.